MARTURISIREA  DE  CREDINTA

1.  Noi credem intr-un singur Dumnezeu, care S-a revelat pe Sine ca  Trinitate în Unitate:  Tatal, Fiul si Duhul Sfânt- trei Persoane si totusi un Dumnezeu. (Deuteronom 6:4; Matei 28:19; 1 Corinteni 8:6)

2.  Noi credem ca Dumnezeu-Fiul, este vesnic si de aceeasi natura cu Tatal, si S-a intrupat in Persoana  Domnului Isus Hristos.  (Ioan 10:30; 14:9)
El S-a nascut prin fecioara Maria, a fost conceput de Duhul Sfânt, având dubla natura: umana (pe deplin om) si divina (pe deplin Dumnezeu).
A murit pe cruce, ca jertfa  înlocuitoare si reprezentativa pentru pacatul întregii omeniri.
A fost îngropat, a înviat din morti, în trup proslavit si S-a înaltat la ceruri, unde îndeplineste slujba de Mare Preot.
Este singurul Mijlocitor între Dumnezeu si om.(Evrei 2:17; Faptele apostolilor 1:9; 4:12)

3.  Noi credem  în Duhul Sfânt, a treia Persoana a Dumnezeirii, prin care sîntem nascuti din nou. El ofera daruri fiecarui crestin dupa cum voieste, ne calauzeste si ne da putere sa traim o viata sfînta.  (Ioan 3:3; 1Corinteni 12)

4.  Noi credem  ca Biblia este inspirata de Dumnezeu, completa si, indiferent de subiectul abordat, este fara greseala în manuscrisele ei originale si atunci cînd este interpretata corect.  Are autoritate finala în toate problemele de credinta si practica.(2Timotei 3:16)

5.  Noi credem  ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar a cazut în pacat prin neascultare, fiind cu totul pierdut. Aceasta este adevarat pentru toti oamenii si, daca omul nu se naste din nou, nu poate intra în Imparatia lui Dumnezeu. (Romani 3:23; Ioan 3:6)
Mîntuirea este prin har, prin credinta personala în Domnul Isus Hristos, care a purtat pe crucea jertfei Sale pacatul întregii omeniri. (Geneza 1:26; Romani 3:10-23; Faptele apostolilor 13:3-9; Ioan 3:16)

6.  Noi credem  ca Biserica este Trupul Domnului Isus Hristos, alcatuita din credinciosi nascuti din nou. Unitatea credinciosilor cu Domnul Hristos si unii cu altii este realizata prin Duhul Sfânt. Misiunea Bisericii este de a-L glorifica pe Dumnezeu, a se zidi unul pe altul si de a evangheliza lumea. (Matei 28:19-20)
Sînt doua acte de cult principale: Botezul si Masa Domnului.
Botezul este actul constient care consta în cufundarea în apa, ca simbol al identificarii celui credincios cu Domnul Isus în moartea, îngroparea si învierea Lui. (Romani 6:1-11)
Masa Domnului este facuta în amintirea jertfei ispasitoare a Domnului Isus Hristos, semnul noului legamânt.
Participarea la Masa Domnului este partasia noastra cu Domnul Hristos si cu ceilalti credinciosi. 1Corinteni 10:16-17)

7.  Noi credem  ca Domnul Isus Hristos va veni din nou, în mod personal si vizibil, pentru rapirea Bisericii si instaurarea Imparatiei Sale pe pamânt, dupa care va judeca vii si mortii. Pedeapsa pentru cei necredinciosi si rasplata pentru cei neprihaniti este vesnica si constienta. (Matei 25:46; 2Tesalon.1:7-10)